Bezgmo's Blog


Двама петокласници от Благоевград събират подписи срещу ГМО

Над 500 жители на Благоевград (към настоящия момент вече над 1000- бел. bezgmo.info) сложиха имената си днес в подписка срещу ГМО. Идеята е на учениците Давид Давидов и Георги Начев от пети клас на ІІІ ОУ „Димитър Талев” в града.
„Идеята за подписката се роди съвсем спонтанно”, каза Давид. „Аз и моят приятел Георги заедно и уж на шега взехме решението да направим тази подписка, която както се оказа предизвика голям интерес от страна на гражданите. Съучениците ни също ни подкрепиха”, допълни той.


„ГМО увреждат страшно много клетките в организма ни и могат да предизвикат неизличими болести. Затова има толкова много болни хора, защото не знаят точно с какво се хранят. Тези храни трябва да бъдат напълно премахнати от пазара и да не се продават в нито един магазин”, категоричен е Давид.

Момчетата с гордост казаха пред нас, че заинтересоваността от страна на хората ги радва изключително много. Самите граждани на Благоевград заявиха, че напълно подкрепят идеята на двамата петокласници.
Жена на средна възраст, която сложи подпис в подписката на двете момчета, изрази недоволството си от това, че пазарът е пренаситен, а в същото време гаранция за качеството на храната няма. Дете във втори клас, което също се разписа каза, че ГМО са най – лошото нещо, което се съдържа в храната на човека.
Подписката ще продължи до сряда, след което Давид и Георги имат намерение да я изпратят на земеделския министър Мирослав Найденов.
E-79

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: