Bezgmo's Blog


Фоторепортаж от митинг- концерта в София против ГМО в България

Posted in Uncategorized от bezgmo на 28.02.2010

За сетен път очаквахме медиите да информират народа какво се случва във връзка с темата ГМО в България и пак се оказахме измамени и продадени.

Ето, на 28 февруари 2010 се случи поредното събитие, организирано от   Инициативен комитет на родители и граждани против промените в Закона за генетично модифицираните организми. Въпреки множеството камери (сред които такива на Нова ТВ, БТВ, Евроком) на  митинг- концерта  пред Храм- паметник “ Св. Александър Невски“, медиите потънаха пак в удобно мълчание. „Националните“ телевизии пак набутаха набързо в рамките на 2-3 минути новината за нещото, случило се в центъра на София и събрало стотици хора на площада.  2/3 от тези 2-3 минути  новинарите посветиха на г-жа Цецка Цачева, като че ли тя е организаторът.

Никой в България не видя лицата на организаторите, не чу техния призив! По нито един телевизионен канал. Никой в България, освен присъствалите на концерта, не чу позицията на певците, ангажирали се да пеят за каузата абсолютно безплатно!

Колко хора бяха на концерта? 200, 300, 500? От утре журналистите да изключват камерите, ако ще ги използват само, за да снимат депутатите. Ние пък ще си изключим телевизорите.

В подписката, циркулираща по време на концерта има 1116 подписа.

Дами и господа- журналисти, какво би привлякло вашия интерес?

Тези хора го правят и за вас, и за вашите деца. Какво сте вие на първо място- журналисти или хора?

Advertisements

Един коментар to 'Фоторепортаж от митинг- концерта в София против ГМО в България'

Subscribe to comments with RSS или TrackBack to 'Фоторепортаж от митинг- концерта в София против ГМО в България'.

  1. Анелия Донева said,

    Здравейте. Не се учудвам на коментара ви относно отразяването на протестния концерт. В крайна сметка журанлистите не са нещо повече от хора…….. както са хора и онези, които предпочетоха вчера да си трайкат по домовете и да не заемат позиция. В тази връзка иронията от виц, който Въргала разказа вчера на митинга все повече ще се превръща в трагедия……… моето семейство беше вчера на протеста и ето как ние видяхме събитието: http://cchery.blog.bg/drugi/2010/02/28/28-02-2010-protest-poreden-sreshtu-gmo-v-bylgariia.501820.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: