Bezgmo's Blog


Дeца пращат картички срещу ГМО до европарламента

Картички срещу ГМО на деца от детски градини във Велико Търново ще бъдат изпратени до европарламента и председателя му Йежи Бузек. Посланията са ръчно изработени от малчуганите в забавачките „Първи юни”, „Райна Княгиня” и „Иванка Ботева”.

Картичките са рисунки и апликации на красотите на родната природа, придружени с позитивни послания, собственоръчно написани от децата.
Кампанията под надслов „Искаме бъдеще на децата ни без ГМО в природата” в старата столица е организирана от граждански комитет „Родители и граждани срещу ГМО”. Тя е част от националната акция срещу ГМО организирана от Зелени Балкани и Българска фондация „Биоразнообразие“. Събраните картички от цялата страна ще бъдат изпратени в първите дни на март на Йежи Бузек, председател на ЕП. Той и евродепутатите ще получат и покана да посетят България за да видят красотата на природата и качеството екологично чистата родна земеделската продукция.
Това е втората кампания срещу ГМО с картички. На 10 февруари неправителствени организации връчиха на премиера Бойко Борисов над 2000 картички на деца и техните родители срещу ГМО.

vtnovini.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: