Bezgmo's Blog


Предупреждение към фермерите ( форма за печат и разпространение)

Форма за принтиране:

Уважаеми земеделски стопани, фермери,

ОПАСНОСТ от измама!

Не се поддавайте на изкушението да вземете „безплатни” или „евтини” семена от фирма „Монсанто” и останалите производители на ГМО!

Това ще ви зароби и ще ви разори през следващите години!!!

„Монсанто” притежават патент върху семената, които ви „подаряват”. Веднъж вземете ли от техните семена, заразявате земята си и тази на съседите си. Въз основа на патентното право „Монсанто” притежават вашата реколта, защото семената от вашата реколта съдържат патентованите им гени. Освен това „Монсанто” ви задължава да купувате само техните хербициди.

Част от семената на „Монсанто” са стерилни (в тях има терминаторен ген) и всяка следваща година ще трябва да купувате от техните вече скъпи семена. Терминаторният ген ще зарази и нормалните растения. Дори да не са стерилни, всяка година трябва да  купувате нови семена с технологична надценка, заради патента върху семето, което вие сте произвели! Вие губите правото да използвате семената си от година на година. Като допълнение трябва да плащате ежегодно лиценз на декар върху собствената си или наета за обработване земя! „Монсанто” имат собствена полиция, която ще може да влиза навсякъде в стопанството ви, за да ви проверява! Няма да може дори да ги съдите.

Не подписвайте никакъв договор или декларация с „Монсанто”, защото това ще ви закрепости, както от времето на феодализма. Помислете – необходимо ли е да подписваш договор, за да сееш? Явно има голяма уловка!

По този начин постепенно те ще придобият тотален контрол върху доставките на семена, което ще им даде тотален контрол над вашата храна и храната на вашите животни. Ще контролират живота ви!

Генномодифицираните семена на „Монсанто” ще заразят завинаги българската земя и повече никой няма да може да яде вкусните български домати. Край с търсената в цял свят българска роза, край с нашето земеделие!

Други подобни на „Монсанто” безскрупулни фирми са „ДЮПОН”, „СИНДЖЕНТА”, “ПИОНЕР” , “ЛИМАГРЕЙН”„БАЙЕР”…

Монсанто обслужва своите клиенти със семена и посадъчен материал за плодове и зеленчуци посредством тeзи платформи:

Seminis– дъщерна фирма на Монсанто, De Ruiter Seeds– става част от Монсанто през 2008 г., International Seed Group (ISG) ,Western Seed ,Poloni Semences, Peotec Seeds!

Защитете правата си, защитете биоразнообразието!

Не завещавайте на децата си съсипана земя, вода и въздух!!!

Запознайте се с опита на пострадалите вече от ГМО-експеримента фермери от други държави като гледате документалните филми „Давид срещу Монсанто” и „Светът според Монсанто”.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: