Bezgmo's Blog


България става опитно поле на янките за ГМО?

Както писахме вече, на 10.02.2010 г. министър- председателят на България г-н Бойко Борисов бе посетен от майки с деца, които му връчиха официално   първите 2000 картички, нарисувани от български деца, в които е изразено желанието им за чиста България и за чиста и истинска храна.След като майките и децата бяха накарани да чакат повече от два часа в студа, най- после срещата беше осъществена. Оказа се, че междувременно премиерът е имал по- важна работа- среща с американския посланик у нас Джеймс Уорлик.
Множество медии снимат майките, носещи четири огромни кашона, пълни с картички за г-н Борисов, както вън на студа, така и  вътре във фоайето и на излизане от кабинета на г-н Борисов, но тези кадри остават непоказани и до днес. Докато чакат премиера, майките рисуват най- голямата картичка

Странно съвпадение по време на двете срещи, което обаче не успява да шокира нашите журналисти дотолкова, че новината да види бял свят.

Уорлик забелязва тълпата отдалеч и даже се заглежда в голямата картичка, но за да не се срещне с майките, минава през задния вход. После влиза при премиера, секунди след като те са излезли от кабинета му.

Защо така плашливо се държи представителят на САЩ  у нас?

Явно има защо.

Малко след това- на 12.02. 2010 Уорлик си поръчва статия във в. „Сега“ , в която се възхваляват ГМО, пардон „биотехнологиите“, думичка с която някои вече умело заместват станалата напоследък мръсна дума“ ГМО“. Да, мръсна е, защото и съдържанието и е мръсно. Не се плашете, господа политици и посланици! Нека да назоваваме нещата с истинските им имена.

Днес посланикът на САЩ у нас беше гост в предаването „Сеизмограф“.

Запитан от човек от публиката, каква би била реакцията в Америка и на американските медии, ако посланик на друга държава си позволи да защитава корпоративни интереси там, г-н Уорлик отговори:

„Честно казано, много се радвам, че има такава оживена дискусия в България, защото трябва да се видят и положителните и отрицателните страни.“

Малко преди това обаче той каза, че „няма научни доказателства, които да показват, че тези „биотехнологични храни“ са вредни, както и че „решенията, свързани с биотехнологиите, трябва да се основават на науката, а не на емоциите.“

Ние обаче знаем, че такива научни факти има много.

Затова не ни остава нищо друго, освен да се усъмним в честността му.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: