Bezgmo's Blog


Елате на първия флашмоб на закрито в България „България – свободна от ГМО!” ДНЕС!

Уникална светкавична анти ГМО акция ще стъписа Халите днес

Преустановяване на политическите игри, хазарта със здравето и незабавна забрана на ГМО е апелът на първия “flashmob” на закрито в България „България – свободна от ГМО!” представя от 18.30 в Централни Хали Не закъснявайте:)

Сценарий за артистичен протест

Събираме се в 18.30

18.45 – след дълъг сигнал от свирка се замръзва за около 30 секунди

– следва кратък сигнал, размразяване, движение и вик:

„Чиста земя!“,  „Здрава храна!“

– неангажирана разходка за около 20 секунди.

– След второ късо изсвирване се извиква:

„НЕ на ГМО!“

– Следва разходка и размотаване за около 2 мин.

Отново дълго изсвирване и цикълът със замръзване и скандиране се повтаря „Чиста земя!“,  „Здрава храна!“

– Следва отново късо изсвирване и скандиране

„НЕ на ГМО!“

* възможно е да се потрети това действие

– Следват три кратки изсвирвания и вик от „диригента“ – „Марули“, което е знак всички да се съберат в центъра на мястото, където на земята има плакати и куп с накъсани листа от марули. Всеки, който не се чувства „тъп и безсилен като маруля“, взема листо и символично го хвърля върху плакатите.

– Дълго изсвирване и всички се разотиваме възможно най-бързо

След множество експертни становища, предложения за законопроекти, протести и публични акции на десетки организации, граждански групи, инициативни сдружения и хиляди граждани от цялата страна стана ясно, че  новото правителство показва само привидна чуваемост на исканията ни за свободна от генно-модифицирани организми България.

Преди мащабния национален протест в четвъртък (11.02.2010), който ще се проведе паралелно в много градове на страната (очаквайте подробна информация), гражданското, артистично, непримиримо формирование „България – зона, свободна от ГМО!” ще проведе за първи път в България „светкавично събиране на тълпа” със синхронизиран сценарий „Бате Бойко, що ни вземаш за марули?!”

Апокрифното място ще е меката на храните „Централни Хали”,  началото – в 18.30, край – 19 часа.

Опитите на правителството да прокара най-либералния в Европа закон за разпространение и пускане на пазара на ГМО и да превърне земята на България в опитното поле на Евросъюза, са меко казано скандални.

Два месеца МОСВ лъга за неясно по съдържание писмо от Европейската комисия и заплашва с наказателни процедури (вместо да решава адекватно проблемите, по които има започнати реални наказателни процедури), вкара законопроект, който освобождава разпространението на ГМО и накрая министър-председателят каза: „Ами като са толкова страшни генно-модифицираните „същества”, ще им наложим мораториум”. А министър Караджова допълни: „Но той може да падне за ден!”

При това правителствено измиване на ръцете хилядите граждани, които се бориха и работиха денонощно за създаването на качествен закон, (предложенията на експерти и граждани можете да видите на forthenature.org), който не допуска неконтролируемото  разпространение и продажба на ГМО-замърсители, нямат много избор, освен да се съберат светкавично и да започнат серия от протести на различни места в страната.

ОТТУК

Advertisements

Един коментар to 'Елате на първия флашмоб на закрито в България „България – свободна от ГМО!” ДНЕС!'

Subscribe to comments with RSS или TrackBack to 'Елате на първия флашмоб на закрито в България „България – свободна от ГМО!” ДНЕС!'.


  1. […] by bezgmo in Uncategorized. Вашият коментар Първият за България “flashmob” на закрито под надслов „Бате Бойко, що ни вземаш за […]


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: