Bezgmo's Blog


Сапуненият мехур се пукна. МОСВ уличенo в лъжа.

Поради тоталната липса на прозрачност около писмото от ЕК до МОСВ от м.април 2009, послужило за мотив за промяна на закона за ГМО, в което писмо МОСВ твърдят, че е стартирана наказателна процедура срещу България за несинхронизиране на законодателството ни за ГМО с евро директиви, сдружение „За Земята“ са отправили преди месец официално запитване до ЕК каква точно процедура е стартирана срещу Бг. От ЕК днес (02.02.10г.) е получен отговор, от който става ясно, че стартираната „процедура N 2009/2023 е за нарушение относно непълно и неправилно транспониране на Директива 98/81/ЕО, изменяща Директива 90/219ЕИО относно работата с ГМО в контролирани условия и замърсяване в района на с. Доброславци“!!!! Контролираните условия обхващат единствено опити с ГМО в лабораторни условия. Това означава, че ЕС не иска от България промяна на закона в частта освобождаване на ГМО в околната среда и не счита, че законът ни противоречи на евро директивите в тази си част (конкретно Директива 2001/18/ЕО). Това доказва манипулациите на МОСВ и обяснява защо това писмо така и не беше показано на нито един представител на НПО или медия, въпреки многократните искания. Това е доказателство за наличието на мащабни корупционни схеми, умело прикрити зад израза „Европа иска това от нас“. Това е доказателство за пълна липса на контрол от страна на отговорните институции, т.к. е допуснато замърсяване с ГМО, за което Европа ни санкционира.

За информация – с.Доброславци е в софийска област и в него се фабриката на фирмата Биопрограма, производител на билкови чайове.

Реклами

Един коментар to 'Сапуненият мехур се пукна. МОСВ уличенo в лъжа.'

Subscribe to comments with RSS или TrackBack to 'Сапуненият мехур се пукна. МОСВ уличенo в лъжа.'.


  1. Вече действаме и така ще бъде, докато бъдем чути и всички разберат, че само от нас зависи в какъв свят живеем и какво ще завещаем на децата и внуците си


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: